Hogy pontosan mi várható ettől a lépéstől, azt csak találgatni tudjuk. Véleményünk szerint a Nikon a vaku lámpák fejlesztését és gyártását erre a két cégre bízza. A Nissinnek és a Profotónak nem kell többé a fordított tervezésre hagyatkoznia, mivel a Nikon elkezd fejlesztési támogatást nyújtani a Nissinnek és a Profotónak.

Ami viszont nem vitatható, hogy a Nikon vaku portfóliójába tartozik a 2015-ös Nikon SB-5000, és ez már egy 7 éves ügy. A konkurencia azóta sem alszik, és egyik új terméket a másik után mutatja be. A Nikon Z tükör nélküli fényképezőgépek szépen indultak, de az elmúlt évek visszaesése után a Nikon számára már nem maradt pénz a tartozék fejlesztésére. Ennek a kiegészítőnek a kiszervezése egy erre a területre specializálódott céghez talán nem is lenne rossz lépés, az összekapcsolt know-how érdekes megoldásokat hozhat a vásárlóknak.

Sajtóközlemény

A NIKON EGYÜTTMŰKÖDIK A NISSIN JAPAN LTD TERMÉKEIVEL. ÉS PROFOTO AB

MELVILLE, N.Y. - A Nikon Inc. örömmel jelenti be, hogy a Nikon Corporation együttműködik a Nissin Japan Ltd. (elnök-vezérigazgató: Chikara Goto) és a Profoto AB (vezérigazgató: Anders Hedebark, székhely: Stockholm, Svédország) cégekkel a rendszervaku és stúdióvilágítási termékek terén.

A Nissin Japan Ltd. több mint 60 éves múltra visszatekintő, 1959-es alapítása óta vaku lámpák gyártója. A Profoto AB a világ vezető gyártója a professzionális fotósok világítástechnikai eszközeinek. A mai napig mindkét vállalat számos, a Nikon fényképezőgépekkel kompatibilis gyorsvilágítási terméket adott ki. A két márka közötti együttműködés tovább növeli a Nikon tükör nélküli fényképezőgépek és a Nissin Japan Ltd. Nissin Digital és Profoto AB termékei közötti kölcsönös kompatibilitást.

A Nikon natív vaku fénytermékein kívül a Nissin Digital és Profoto termékekkel való kompatibilitás javítja a Nikon fényképezőgépek felhasználói számára az egyéb megbízható lehetőségeket, és bővíti a képkifejezési lehetőségeket.