Az ökológiai magatartás, a természettel harmóniában, az erőforrások kifosztása nélkül élés, de mindannyiunk mindennapi cselekedetei is fontosak, hogy gyermekeinknek is legyen mit védeniük.

Ez magától értetődő!

A felelős partnerek kiválasztása

Nem csak arra összpontosítjuk erőfeszítéseinket, hogy mit tudunk hozzájárulni a környezettudatos cselekvéshez. Elsőbbséget és előnyben részesítjük azokat az üzleti partnereket, akik ugyanezt az utat követik. A legfontosabbak közé tartozik a fuvarozók kiválasztása, ezért szimpatizálunk az SPS - E Transit, a PPL vagy a DHL zöld logisztika terén tett erőfeszítéseikkel. - Green Logistics.

  • ParcelShop, Parcelbox, Alzabox, Balikovo, Z-box, Parcelbox - olyan helyek, amelyek hatékonyabbá teszik a kézbesítést, kiküszöbölve a felesleges utakat a nem magáncímen tartózkodó címzettekhez. Ezek mind a környezeti felelősségvállalás kirakós játékának darabjai. Mi támogatjuk ezeket a tevékenységeket, és nálunk ingyenesen vagy kedvezményes áron találja meg őket.

* * A szállítmányozó cégek tárolási helyeinek neve:
ParcelShop, Parcelbox - PPL (DHL)
AlzaBox, Parcelshop (Balíkovo) - SPS
Z-Box, Zásilkovna výdejna - Zásilovna

Csomagolóanyag, újrahasznosítás

A legjobb újrahasznosítás az újrafelhasználás, és helyi forrásokból kétszeresen is. Helyi vállalatokkal együttműködve igyekszünk olyan csomagolóanyagokat felhasználni, amelyek ideális esetben közvetlenül a papír újrahasznosítására kerülnének. A minőségi csomagolóanyagok használatával nemcsak a természetet kíméljük meg, hanem az idő előtti anyag-újrahasznosításból származó energiaforrásokat is.

Felelősséget érzünk a környezetért, amelyet örököltünk, a környezetért, amely körülvesz minket, és amelyet át kell adnunk gyermekeinknek. Ezért társadalmunk fejlődésének minden egyes lépése együtt jár azzal a gondolattal, hogy a lehető legkisebb környezetszennyező ökológiai lábnyomot hagyjuk magunk után.

és mindenekelőtt aktívan foglalkozunk a csomagolóanyagok újrahasznosításával. Ezért nem minden tőlünk kapott csomagolás lesz 100%-ban új, valószínűleg már megjárt valamennyit, de még mindig teljesítheti a szolgálatot. Számunkra anyagilag biztosan nem előnyös, hogy ezt a csomagolást biztosítjuk, ellenőrizzük és tároljuk, de a kezdetektől fogva ellene volt a funkcionális csomagolások kidobása. Tudjuk, hogy egy új, a logónkkal nyomtatott doboz rengeteg marketing pontot hozna nekünk, de ez volt az a pillanat, amikor azt mondtuk, hogy NEM!

Hulladékválogatás

A legjobb hulladék az, ami egyáltalán nem keletkezik. Már a munkafolyamatok és az azokhoz szükséges anyagok kiválasztásának pillanatától kezdve megelőzzük a pazarlást. Ha az anyagokat már nem lehet újra felhasználni, akkor jön az újrahasznosítás.

A hulladékok szelektálásával hozzájárulunk az elsődleges erőforrások, az energia és a környezet megóvásához. Lehetővé tesszük azok további feldolgozását, újrahasznosítását. Ha a hulladékot nem szelektáljuk a keletkezés helyén, az újrahasznosítás nem lehetséges.

A barnamezős területek újrahasznosításának támogatása

Minden évben elolvassuk, és saját szemünkkel látjuk, hogy mennyibe kerül új termőföldeket elvenni, hogy új termelési és raktározási létesítményeket építsünk. Paradox módon körülvesznek bennünket kihasználatlan és elhanyagolt, gyakran szennyezett területek, amelyek szó szerint könyörögnek azért, hogy helyreállítsák funkciójukat. A mezőgazdasági földterületekkel kapcsolatos érzékeny megközelítést támogatjuk, és ezért támogatjuk ezeknek a területeknek a helyreállítását. nevyužívaných území.

A megújuló energiaforrások*, a másodlagos források és a kapcsolt energiatermelés előmozdítása

A villamosenergia-fogyasztás költségeivel arányosan támogatjuk a megújuló és másodlagos energiaforrások széles körét. Megtiszteltetés és büszkeség számunkra, hogy jelentős hozzájárulásunkkal olyan projektek jönnek létre, amelyek hozzájárulnak a mindenki számára elérhető kibocsátásmentes életre való áttéréshez.

* * Az egyes uniós országokban a megújulóenergia-rendszerek elnevezése eltérő.
Cseh Köztársaság: OZE, DZ, KVET
Németország: EEG (Erneuerbare-Energien-Gesetz)
Ausztria: EAG (Erneuerbaren Ausbau Gesetz)
Franciaország: EnR (Énergies renouvelables)
Szlovákia: OZE (Obnoviteľné zdroje energie)

A belső folyamatok ellenőrzése

A belső folyamatok éves ellenőrzésének részeként a folyamatoptimalizálás egyik értékelési kritériuma a környezeti fenntarthatóság szempontja. A technológiai fejlődés és a változó jogi keretek miatt minden évben új lehetőségek nyílnak meg előttünk, hogy hatékonyabbá és például környezetbarátabbá tegyük a munkánkat. Legyen szó a logisztika optimalizálásáról, a nyomtatás megszüntetéséről, a toner felújításáról, a hatóságokkal való kommunikációról, az automatikus adóügyi dokumentumkezelésről vagy a flottakezelésről.